WeSailors.com is a community of sailors. You have an opportunity to share with your experience and meet peopole with similar interests. Publish your photographs, videos and relations from your cruise
WeSailors.com is also a biggest multimedia yacht database.
Use WeSailors.com to plan your next season and organize a cruise with your freinds!

We are affraid that your web browser is relatively old and requires an update!


Team of WeSailors.com recommends make an update to the newest Internet Explorer version.

Privacy Policy

POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES

Drogi Użytkowniku serwisu wesailors.com

Dokładamy wszelkiej staranności aby dbać o Twoją prywatność i dlatego poniżej opisujemy najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania Twoich danych osobowych oraz o plikach cookies, które są wykorzystywane przez serwis. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli rozporządzenia o ochronie danych.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH (“Administrator”)

Wojciech Maleika, prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Certus Wojciech Maleika, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP851-177-18-95, pod adresem: ul. Piłsudskiego 4/5, 72-010 Police jest właścicielem serwisu rejusj.pl

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Zakładając konto w serwisie wesailors.com zostaniesz poproszony o podanie Twoich danych osobowych. Twoje dane przetwarzane są przez  we wskazanych poniżej celach, związanych z funkcjonowaniem serwisu wesailors.com i świadczeniem usług w nim oferowanych.

Cel przetwarzania:

– możliwość logowania do serwisu wesailors.com
– identyfikacja użytkownika w seriwise
– możliwość umieszczania ofert i informacji żeglarskich przypisanych do zalogowanej osoby
– publikowanie komentarzy w serwisie
– kontakt z użyutkownikami
 
Podstawa przetwarzania:

– Twoja zgoda wyrażona w Serwisie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)
– Umowa o świadczenie usług (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
– Nasz prawnie uzasadniony interes, w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
– Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na profilowaniu w celach marketingowych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

Podanie danych:

– Dobrowolne.

Skutek niepodania danych:

– brak możliwości korzystania z usług serwisu wymagających zalogowania

Możliwość cofnięcia zgody:
W każdej chwili. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

ZAMIESZCZANIE TREŚCI W SERWISIE

Jeśli zdecydujesz się zostawić komentarz lub opinię w serwisie – jego treść może zostać opublikowana w serwisie. To samo dotyczy innych treści, które publikujesz w serwisie.

OKRES PRZETWARZANIA

Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą.

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa.

TWOJE UPRAWNIENIA

Przysługuje Ci prawo żądania:
– dostępu do Twoich danych osobowych
– ich sprostowania
– usunięcia
– ograniczenia przetwarzania
– wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania
– żądania przeniesienia danych do innego administratora

Skontaktuj się ze nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw. Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem pamiętaj, że przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH

Nie korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, nie przekazujemy Twoich danych innym podmiotom.

PLIKI COOKIES

W ramach Serwisu stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies.

CO TO SĄ PLIKI COOKIES?

Cookies, zwane również ciasteczkami to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (najczęściej na twardym dysku). Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

JAKIE FUNKCJE SPEŁNIAJĄ COOKIES?

Cookies zawierają różne informacje o użytkowniku danej strony WWW i historii jego łączności ze stroną. Dzięki nim właściciel serwera, który wysłał cookies, może bez problemu poznać adres IP użytkownika, a także na przykład sprawdzić, jakie strony przeglądał on przed wejściem na jego witrynę. Ponadto właściciel serwera może sprawdzić, jakiej przeglądarki używa użytkownik i czy nie nastąpiły informacje o błędach podczas wyświetlania strony. Warto jednak zaznaczyć, że dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony, a jedynie z komputerem połączonym z internetem, na którym cookies zostało zapisane (służy do tego adres IP).

JAK WYKORZYSTUJEMY INFORMACJE Z COOKIES?

Zazwyczaj dane wykorzystywane są do automatycznego rozpoznawania konkretnego użytkownika przez serwer, który może dzięki temu wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów i stron WWW, obsługi logowania, niektórych formularzy kontaktowych.

Firma Certus Wojciech Maleika, właściciel Serwisuwesailors.com używa plików cookies w celu optymalizacji korzystania ze strony, a także dostosowania jego zawartości do preferencji użytkownika. Używa ich również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika. To pomaga nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej i pozwala ulepszać jej strukturę i zawartość. Oprócz tego, firma Certus Wojciech Maleika może zamieścić lub zezwolić podmiotowi zewnętrznemu na zamieszczenie plików cookies na urządzeniu użytkownika w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony WWW. Pomaga to monitorować i sprawdzać jej działania. Podmiotem tym może być między innymi Google, Facebook, którzy zbierają potrzebne nam dane. Dodatkowo podmiotami mogą być: cookies wtyczek w Joomla oraz statystyk Google Analytics.

Użytkownik może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Niestety, w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem niektórych witryn, niedostępności niektórych usług.

KONTAKT Z ADMINISTRATOREM

Chcesz skorzystać ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych? A może po prostu chcesz zapytać o coś związanego z naszą Polityką Prywatności?

Napisz na adres e-mail:
info@wesailors.com
Browse the offer for